Your Cart
Ergonomisch werken

Wat houdt de term ‘zitziekte’ in

‘Zitziekte’ is een term die is bedacht door wetenschappers en artsen om welvaartsziekten die ontstaan door een zittend bestaan te typeren. Het wordt vooral gebruikt wanneer men het heeft over stofwisselingsziektes, zoals diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, in combinatie met een voornamelijk zittende levensstijl.

Dit is het slechte nieuws over zitten. Tijd voor het goede nieuws voor jou lichaam en gezondheid in deze kwestie. Door kleine veranderingen aan te brengen in je zittende levensstijl kun je namelijk goede zaken doen voor je gezondheid. Het medische bewijs stapelt zich werkelijk op over het goede effect op de gezondheid van je lichaam van meer staan en bewegen. Uiteraard is sporten ook belangrijk, maar uit onderzoek blijkt dat sporten alleen niet de schade van een dag zitten kan compenseren. Zitten afwisselen met staan is dus de oplossing. Een bureau waaraan je staand kunt werken is dan natuurlijk ideaal.

Wist je dat…

  • …het een veelvoorkomend misverstand is dat sporten het overschot aan zittende uren op een dag kan compenseren? Natuurlijk moet je wel sporten – want dat is gezond – maar het helpt nauwelijks om de schadelijke effecten van teveel zitten weg te nemen.
  • …lopen (wandelen) en staan veel belangrijker voor ons zijn dan je wellicht denkt? Deze lage intensiteit van bewegen helpt juist mee om je stofwisseling, hart en vaten aan het werk en dus gezond te houden.
  • …door om het half uur zitten en staan met elkaar af te wisselen dat wonderen doet voor je metabolisme en je gezondheid? Veel wetenschappers en artsen staan al achter deze filosofie en hopen een breed publiek hier snel kennis mee te laten maken.
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis bezorging

Bij een orderwaarde van €250+

Top service

Klanten geven ons een 9,5

Garantie

Altijd 2 tot 5 jaar garantie

100% Veilig betalen

Ideal / MasterCard / Visa

De waardering van www.ltj-kantoormeubelen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 83 reviews.