Your Cart
Staand werken is dus de oplossing

Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen

Het is een wetenschappelijk feit: het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. En dat is precies wat we duizenden jaren met veel verve hebben gedaan, voordat de moderne technologie met grote sprongen vooruit ging.

De moderne technologie bracht ons bijvoorbeeld de auto, maar ook de televisie en de computer. En wat dacht je van de roltrap en de lift? Ook kwamen er door de vooruitgang steeds meer zittende beroepen bij. Dit alles zorgde er heel langzaam voor dat wij meer en meer zijn gaan zitten in plaats van staan en bewegen. Met alle gevolgen van dien, want een zittend bestaan is niet waarvoor wij in de wieg zijn gelegd.

Even in cijfers:

Een mens brengt gemiddeld per dag 12 uur zittend door, dat is op het werk of school, thuis voor de buis en onderweg met de auto of het openbaar vervoer (als je niet hoeft te staan tenminste).
Een zittend bestaan leidt tot verschillende welvaartsziektes waardoor we eerder komen te overlijden. Een zittend bestaan staat zelfs op de vierde plaats in de wereld als het gaat om oorzaken die vroegtijdig sterven in de hand werken.
3.2 miljoen mensen per jaar overlijdt aan de gevolgen van een tekort aan lichaamsbeweging en dus een zittend bestaan.

Of we nu onze zittende tijd spenderen op het werk, thuis of school, onderweg in de auto, bus of trein, met eten of televisie kijken; een zittend bestaan heeft grote impact op ons leven. Het wordt zelfs de ‘zitziekte’ genoemd. De zitziekte zou zomaar een van de meest onverwachte gezondheidsbedreigingen van de moderne tijd kunnen zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis bezorging

Bij een orderwaarde van €250+

Top service

Klanten geven ons een 9,5

Garantie

Altijd 2 tot 5 jaar garantie

100% Veilig betalen

Ideal / MasterCard / Visa

De waardering van www.ltj-kantoormeubelen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 83 reviews.