Your Cart
Voordelen staand werken

Voordelen staand werken

De doorbloeding van je lichaam verbetert en je moet andere spieren gebruiken om te staan dan bij het zitten. Afwisselend staan en zitten heeft dus veel voordelen voor je lichaam.

Het principe van een half uurtje staan en dan weer een half uurtje zitten, houdt je lichaam in beweging. Je algehele gezondheid vaart er wel bij als je in beweging blijft. Staan kan zelfs meehelpen om je lekkerder in je vel te voelen. Je voelt je positiever door de afwisseling en daardoor verhoogt de productiviteit. Je lichaam heeft er ook veel baat bij. Spieren worden getraind en je stofwisseling moet anders aan de slag. Hierdoor wordt het lichaam ook sterker. Het is echter wel belangrijk dat je tijdens het staan goede schoenen draagt en een goede actieve houding aanneemt. Dat wil zeggen: met rechte rug, het gewicht verdeeld over beide voeten en met de knieën van het slot. Ga niet hangen in je heupen of rug, want dat is dan weer nadelig voor je lichaam. Een goede actieve sta-houding kan je jezelf gemakkelijk aanleren. Bijvoorbeeld met behulp van een fysiotherapeut.

Staand werken is gezond

Staan is dus zeer goed voor je lichaam.

  • Het versterkt de botten
  • Zet je hersenen weer op scherp
  • Het verbrand calorieën want je spieren zijn aan het werk
  • De bloedcirculatie kan goed zijn werk doen.

Verder helpt Staan – zo blijkt uit vele wetenschappelijke studies –

  • om de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten te verminderen
  • om de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 te verlagen
  • en zelfs de kans op kanker te verminderen.
  • Ook helpt het om botontkalking (osteoporose) op latere leeftijd te voorkomen.

Staan helpt ook mee aan het verbeteren van je houding, zowel letterlijk als figuurlijk. Het geeft meer energie en doordat je meer zuurstof in je lichaam nodig hebt – spieren hebben zuurstof nodig om hun werk goed te kunnen doen – voel je je een stuk helderder. Wie vaker staat, snackt minder en heeft een betere stofwisseling.

Dat zijn veel voordelen voor staan. Maar hoe werkt dit in de praktijk?

Zittend beroep

Heel veel mensen in Nederland hebben nu eenmaal een zittend beroep of er wordt van hen verwacht plaats te nemen in de schoolbanken. Hoe pas je dat zit en staan principe dan toe in je werk of je studie? Simpel: met een zit sta bureau. Dit is een speciaal ergonomisch bureau dat heel gemakkelijk in hoogte verstelbaar is. Zonder dat je eerst je computer en toebehoren van het bureaublad hoeft te verwijderen. Heb je een half uurtje gezeten? Sta op, zorg ervoor dat het zit sta bureau op de juiste hoogte komt, zodat je comfortabel kan staan en ga lekker verder met je werk. Het is in het begin misschien eventjes wennen, maar je zal al snel merken dat je niets anders meer wilt.

Naast het gebruik van het zit sta bureau is het aan te raden om regelmatig een stukje te wandelen. Zet de printer verder weg, zodat je een ‘blokje om’ moet voor je printjes. Haal zelf koffie en ga eens met collega’s even een babbeltje maken. Staand natuurlijk. Want daarmee haal je de grootste voordelen binnen. Zit je op school, dan is het fijn om thuis een ergonomisch bureau met zit en staan functie te hebben. Ook is het aan te raden om in de pauzes eens te blijven staan in plaats van te gaan zitten.

Klein budget

Staand werken hoeft helemaal niet duur te zijn. Bekijk direct onze budget modellen:  Goedkoop elektrisch zit sta bureau of ons budget handmatig zit sta bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis bezorging

Bij een orderwaarde van €250+

Top service

Klanten geven ons een 9,5

Garantie

Altijd 2 tot 5 jaar garantie

100% Veilig betalen

Ideal / MasterCard / Visa

De waardering van www.ltj-kantoormeubelen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 83 reviews.