Your Cart
Zit-sta-bureau-kopen-Waar-m

Zit sta bureau kopen? Waar moet u op letten.

Bij de aankoop van een zit sta bureau zijn een aantal elementen waar u op moet letten:

1.) Laagste stand & hoogste stand van het werkblad
2.) Handmatig zit sta bureau of een elektrisch werkblad

Laagste stand & hoogste stand van het werkblad

Zoals de naam als duidelijk maakt is een zit sta bureau bedoeld om zowel zittend als staand aan te werken. Het bereik van uw zit sta bureau moet dus zo zijn dat u zowel zittend als staand de juiste werkhouding kan aannemen. De juiste zithouding achterhaald u door op uw stoel te gaan zitten met uw voeten plat op de grond en uw ellebogen 90 graden gebogen. De afstand van uw ellebogen naar de grond is de juiste hoogte van het bureaublad als u zit. Om goed staand te kunnen werken moet het bureau de hoogte van uw navel tot de grond halen.

Handmatig of elektrisch zit sta bureau

De ervaring leert dat werknemers welke werken aan een elektrisch zit sta bureau deze ook daadwerkelijk gebruiken. Handmatige zit sta bureaus zijn vriendelijker voor uw budget maar dus iets meer werk om de verzetten. Als uw budget het dus toe laat adviseren wij altijd een elektrisch zit sta bureau. Bij elektrische bureaus heeft u de keuze uit budget onderstellen met 1 motor of premium onderstellen 2 motoren. Modellen met 2 motoren zijn over het algemeen sneller en stiller in te stellen. Mocht uw budget het niet toelaten dan hebben wij sinds kort een slinger zit sta model dat met minder omwentelingen in te stellen is: de Ultradjust fast.

Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau?

Dankzij een zit sta bureau kun je afwisselend zittend en staand gaan werken. Hierdoor verbetert de doorbloeding van je lichaam en gebruik je afwisselend de spieren die nodig zijn om te staan en te zitten. Uit onderzoek is gebleken dat afwisselend zittend en staand onder andere de volgende voordelen heeft. Het versterkt de botten, zet je hersenen weer op scherp, je verbrandt calorieën want je spieren zijn aan het werk en je bloedcirculatie kan goed zijn werk doen. Lees verder op deze pagina over de voordelen van staand werken.

Wat is een goede zithouding?

Natuurlijk mag je ook best activiteiten zittend uitvoeren. Zorg er dan wel voor dat je dit op ergonomische wijze doet. Een goede, actieve zithouding stimuleert namelijk de doorbloeding en vermindert ook klachten. Goed zitten begint bij een goede, in hoogte verstelbare stoel en desnoods een voetenbankje. Stel de stoel zo in dat je voeten plat op de grond staan en je knieën een hoek van 90 graden maken. Houd je schouders laag en je armen zo dicht mogelijk op het lichaam. Heb je armsteunen aan de stoel, stel deze dan ook zo in dat je ellebogen een hoek van 90 graden maken. Vervolgens hou je de schouders laag en je borst vooruit. Het is overigens niet erg om je rug een beetje hol te trekken voor een actieve houding. Gebruik – indien nodig – een lendensteun voor je onderrug. Ook heel belangrijk: ga iedere 10 tot 15 minuten verzitten, zodat je minder statisch achter je bureau zit. Rek ook regelmatig de rug uit.

Hoewel een goede zithouding je zittende bestaan iets verbetert, is het toch beter om ook meer te bewegen om zoveel mogelijk goeds te doen voor je lichaam, geest en gezondheid.

Arbonormen NEN-EN 1335 en NPR-1813

Arbo Normen en Europese en Nederlandse richtlijnen zijn soms ondoorzichtig. Over het algemeen kan worden gezegd dat Europese richtlijnen natuurlijk goed genoeg zijn echter omdat in Nederland wat meer personen afwijken van het gemiddelde qua lengte zijn er Nederlandse aparte richtlijnen gemaakt. Alle producten die wij verkopen zijn van goede kwaliteit maar een goedkopere stoel die aan de Europese richtlijn voldoet zal wellicht bij een werknemer met een afwijkende lengte niet op de juiste manier kunnen worden ingesteld. Wij adviseren eigenlijk altijd de goedkopere ergonomische bureau stoel die aan de Europese NEN-EN 1335 voldoet. Als u dan een collega krijgt met een afwijkende lengte waardoor hij of zijn niet lekker kan werken op deze bureaustoel, dan alleen voor deze persoon een duurdere NPR-1813 bureaustoel te kopen. Qua kwaliteit van de gebruikte materialen is er namelijk echt geen verschil.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis bezorging

Bij een orderwaarde van €250+

Top service

Klanten geven ons een 9,5

Garantie

Altijd 2 tot 5 jaar garantie

100% Veilig betalen

Ideal / MasterCard / Visa

De waardering van www.ltj-kantoormeubelen.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 83 reviews.